Om mig

Om mig

Min vision med Fab with cancer är att inspirera fler människor att kunna se till det friska under cancervård.

Jag ser inte mig själv som cancersjuk, utan frisk med cancer.

Kort efter beskedet att jag har drabbats av bröstcancer bestämmer jag mig för en Vinnarstrategi. Det var mer exakt under en datortomografi på Mölndals sjukhus. När jag ligger på britsen på väg in i under kameran så ser jag en teckning på väggen som sannolikt är ritad av ett barn. Det knyter sig i bröstet och en tår rinner ner för min kind. Jag tänker på mina barn. Där och då bestämmer jag mig. Jag ska bli bäst på att bli frisk från bröstcancer.

Fab with cancer står för ”Fabolous with cancer” och betyder just det. Trots ett cancerbesked så ska Du fortsätta att vara den bästa versionen av Dig vilket är inspirerat av en av fyra grundpelare i min Vinnarstrategi. Även med cancer vill jag fortfarande gå upp på morgonen och sminka mig för att känna mig fin. Jag vill fortfarande beställa den där svindyra tröjan på nätet. Jag vill fortfarande snöra på mig löpskorna för att få känna känslan av välbefinnande efteråt. Jag vill fortfarande lägga ner det där lilla extra för att hitta den perfekta smaken på min gröna smoothie på morgonen.

Trots läkarnas starka avrådan googlade jag hej vilt på min cancerdiagnos. Jag insåg snabbt att det finns lika många erfarenheter av cancer och cancervård som det finns cancerfall och jag har stor respekt för var en av dem. Jag påstår det med en varm ödmjuk ton. Tro mig. Alla har rätt att tala om sin historia. Dock hjälpte det inte mig att läsa om det ena fallet mer sorgligt än det andra. Då bestämde jag mig för att ta saken i egna händer. Att starta en blogg om livet under cancervård med fokus på det friska. Ett försök att avdramatisera sjukdomen bröstcancer och frigöra den från skammen.

I min blogg Fab with cancer delar jag med mig av min historia. Min Vinnarstrategi. Olika lärdomar. Min vardag med cancer. Förhoppningsvis ger det dig nytt hopp om livet med cancer.

Bilden ovan är tagen på mig den 13 augusti. Jag precis fått min peruk. Jag är så nöjd. Jag känner mig riktigt fin. Den är gjord av riktigt hår och påminner både om min gamla nyans och hårkvalitet. Men vet ni vad? Idag så känner jag mig faktiskt ännu finare utan den.

Vill du följa mig i mina andra sociala kanaler?

Instagram: @fab_with_cancer
Facebook: Kristina Lönnqvist