Jag är frisk med cancer

Hur inleder man det första inlägget på en helt ny blogg och helt novis som Bloggare?

Det känns både roligt och skrämmande på en och samma gång. Skräckblandad förtjusning. Som med allt nytt man provar. Jag har så mycket material på ämnet frisk med cancer som jag vill dela med er, av flera olika skäl.

Kort efter beskedet att jag har drabbats av bröstcancer bestämmer jag mig för en Vinnarstrategi. Det var mer exakt under en datortomografi på Mölndals sjukhus. När jag ligger på britsen på väg in i under kameran så ser jag en teckning på väggen som sannolikt är ritad av ett barn. Det knyter sig i bröstet och en tår rinner ner för min kind. Jag tänker på mina barn. Där och då bestämmer jag mig. Jag bestämmer mig för att bli bäst på att bli fri från bröstcancer.

Fab with cancer står för ”Fabolous with cancer” och betyder just det. Trots ett cancerbesked så ska Du fortsätta att vara den bästa versionen av Dig vilket är inspirerat av en av fyra grundpelare i min Vinnarstrategi. Även med cancer vill jag fortfarande gå upp på morgonen och sminka mig för att känna mig fin. Jag vill fortfarande beställa den där svindyra tröjan på nätet. Jag vill fortfarande snöra på mig löpskorna för att få känna känslan av välbefinnande efteråt. Jag vill fortfarande lägga ner det där lilla extra för att hitta den perfekta smaken på min gröna smoothie på morgonen.

Trots Läkarna starka avrådan Googlade jag hej vilt på min cancerdiagnos. Jag insåg snabbt att det finns lika många erfarenheter av cancer och cancervård som det finns cancerfall och jag har stor respekt för var en av dem. Jag påstår det med en varm ödmjuk ton. Tro mig. Alla har rätt att tala om sin historia. Dock hjälpte det inte mig att läsa om det ena fallet mer sorgligt än det andra. Då bestämde jag mig för att ta saken i egna händer. Att starta en blogg om livet under cancervård med fokus på det friska. Ett försök att avdramatisera sjukdomen bröstcancer och frigöra den från skamm.

I min blogg Fab with cancer delar jag med mig av min historia. Min Vinnarstrategi. Olika lärdomar. Min vardag med cancer. Värdefulla tips som ger hopp om livet för andra människor under cancervård. För den som vill och behöver det. Precis som jag.

Missa inte nästa blogginlägg som jag har valt att kalla Beskedet.

Första steget till ett friskt liv. Vi måste börja där.

#FabWithCancer

 

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.